Pyhän Benedictuksen luostarisääntö suomeksi

Posted on marraskuu 21, 2010

0


Pyhän Benedictus Nursialaisen luostarisääntö on ilmestynyt suomeksi (Basam Books 2010, Ikuiset klassikot -sarja). Suomenos ja teoksen toimitus on Tuija Ainosen, Maiju Lehmijoki-Gardnerin ja työryhmän, johon myös allekirjoittanut kuuluu, käsialaa. Alunperin 500-luvulla latinaksi kirjoitettu Regula Sancti Benedicti on keskeinen osa paitsi läntisen kristikunnan historiaa, myös koko luostarilaitoksen tärkeimpiä teoksia. Suomennokseen kuuluu johdanto ja selitykset.

Teos on suositeltavaa lukemista sille, joka haluaa tutustua esimerkiksi

  • ajattomaan ja ajnkohtaiseen klassikkoon
  • yhteisöllisen elämän kysymyksiin, ongelmiin ja ratkaisuihin
  • hengellisen elämän kysymyksiin
  • luostarilaitoksen toimintaan ja historiaan

Kristillisellä perinteellä on paljon annettavaa tämän päivän etsijöille. Yhteisöllisyyteen ja hengellisen elämän hoitoon ja ulkoisiin puitteisiin liittyvät kysymykset ovat askarruttaneet ihmisiä jo pitkään. Joskus vanha kirja saattaa olla parempi kuin pussillinen uusia, näin on myös Benedictuksen kohdalla. ”Ota ja lue”.

Lisätietoa teoksesta kustantajan kotisivuilta. Lue myös benediktiinien sääntökuntaa käsittelevä dos. Pauli Annalan artikkeli ”Benediktiininen ympäristöliike – luonnon ja hengellisyyden syvää ykseyttä”  Teologia.fi-palvelusta.

Lue myös Pyhä Benedictus kiinnostaa tässä blogissa.

Benedictus Nursialainen luostarisääntö

Mainokset