Muuttuvan maailman etiikka

Posted on joulukuu 31, 2010

0


Muuttuvan maailman etiikka. Suomalaisen Teologisen Kirjallisuusseuran vuosikirja 2010. Toim. Joona Salminen.

Hieman ennen joulua ilmestyi toimittamani teos Muuttuvan maailman etiikka. Teokseen on koottu Suomalaisen Teologisen Kirjallisuusseuran viime vuotisen symposiumin esitelmät artikkeleina ja se on postitettu kirjallisuusseuran jäsenille. Teosta voi ostaa muun muassa Tiedekirjasta ja tiedustella kustantajalta.

Yhteiskunnalliset ja globaalit muutokset heijastuvat etiikkaan ja jokapäiväiseen elämään. Moraalinen toiminta on aina sidoksissa kuhunkin aikakauteen. Millaisia haasteita ja vaatimuksia tämän päivän maailma asettaa moraaliselle toimijalle ja toiminnan arvioinnille?

Muuttuvan maailman etiikka lähestyy suomalaisten asiantuntijoiden artikkelien kautta useista näkökulmista elämän ja yhteiskunnan eri osa-alueita aina uskontojen eettisistä käytännöistä feministiseen teologiaan sekä suvaisevaisuuden ja ihmisoikeusajattelun ongelmakentästä tietoyhteiskunnan ja postmodernismin kysymyksiin. Teos tarjoaa katsauksia, jotka omalta osaltaan paitsi taustoittavat ajankohtaista eettistä keskustelua muuttuvassa maailmassa, myös osallistuvat siihen.

Muuttuvan maailman etiikka

Mainokset
Avainsanat: