Tutkimusmatkoilla

Posted on marraskuu 23, 2014

0


Terveisiä Kaliforniasta! Tutkijan työ on siitä mukavaa, että pääsee näkemään mielenkintoisia paikkoja ja osallistumaan erilaisiin tapahtumiin ja kokouksiin. Tänä vuonna olen käynyt Chicagossa ja Roomassa, vuoden lopussa odotti San Diegossa Kaliforniassa järjestetty suurimpiin vuosittaisiin uskonnontutkimuksen kokouksiin lukeutuva American Academy of Religionin vuosittainen kokous.

Samaan aikaan samassa paikassa on käynnissä myös Society of Biblical Literaturen kokous, joten mielenkiintoisia sessioita riittää. Täällä on valtava kirjamyyntihalli ja kaikenlaista verkostoitumistoimintaa vastaanottoineen etc.

Meitä suomalaisia on paikalla reilu otos, vaikka valtavassa tapahtumassa emme erotukaan yhtä selvästi kuin syyskuussa Roomassa, jossa Gregorius Nyssalaisen Laulujen laulun kommentaaria ruotimaan saapui ehkä jopa suhteettomankin suuri suomalaisjaosto, lähes 10% n. 70 tutkijan joukosta. Chicagon patristikkojen kokouksessa olin ainoa suomalainen, joskin suomensukuisia amerikkalaisia oli myös paikalla.

Konferensseihin osallistuminen tulee koko ajan hauskemmaksi, kun samat ihmiset tulevat uudelleen vastaan uusissa paikoissa. Tutkimuskohteisiin tutustumisen ohella toisiin tutkijoihin, heidän työhönsä ja kulttuuriinsa tutustuminen on tämän työn parhaita puolia.

Mainokset
Avainsanat: